skip to Main Content

Bij 200.000 miljoenenhuizen in Nederland

Dat blijkt uit cijfers van Calcasa. De groei komt vooral door de forse prijsstijgingen in de jaren 2020 tot en met 2022. In die periode stegen huizenprijzen vaak met ruim 20 procent per jaar, en alleen al in die periode van twee jaar verdubbelde het aantal huizen van een miljoen of meer. Het afgelopen jaar nam het aantal miljoenenwoningen toe met slechts 1 procent.
In het verleden waren het vrijwel uitsluiten vrijstaande huizen die meer dan 1 miljoen euro kostten. Tegenwoordig zijn er steeds meer tussenwoningen, appartementen en twee-onder-een-kapwoningen die door de prijsgrens heen gaan. Amsterdam is de stad met de meeste dure woningen. Zo'n twintigduizend huizen in de hoofdstad zijn de grens van 1 miljoen euro gepasseerd. De top vijf bestaat verder uit Den Haag, Rotterdam en Utrecht en de gemeente Gooise Meren, waar Naarden, Muiden en Bussum toe behoren. Procentueel gezien is het aantal dure huizen het grootst in Bloemendaal, waar ongeveer de helft van de huizen meer dan 1 miljoen euro kost. Daarna volgen Laren, Blaricum, Wassenaar en Heemstede, aldus Calcasa.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search