skip to Main Content

Beleggers minder actief op woningmarkt

3.700 van die 10.400 werden door investeerders overgekocht van een eigenaar-bewoner, dus iemand die het huis had gekocht om erin te wonen. 7,4 procent van de huizen die gekocht werden in het eerste half jaar van 2021 kwam in handen van beleggers terecht. Die verhuren de huizen meestal.
Een verklaring is de aanpassing van de overdrachtsbelasting. Sinds begin dit jaar betalen investeerders 8 procent belasting bij aankoop van een huis of een stuk grond, in plaats van 2 procent. Dat levert investeerders meer kosten op bij aankoop van een huis, en dan is de vraag of ze dat nog wel kunnen terugverdienen via de huur, aldus een expert. Die verwacht in de laatste maanden van dit jaar wel opnieuw een kleine spurt van beleggers op de Nederlandse woningmarkt, want vanaf volgend jaar voeren veel gemeenten een opkoopbescherming in. Daardoor wordt het voor beleggers in bepaalde gebieden waar te weinig goedkope woningen zijn, verboden om woningen op te kopen.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search