skip to Main Content

Amsterdam wil woningmarkt beschermen tegen beleggers

Door de grens te leggen bij 512.000 euro wordt 60 procent van de koophuizen in Amsterdam beschermd tegen opkoop, stelt de wethouder van wonen. Hij noemt het onacceptabel dat mensen die op zoek zijn naar een woning worden afgetroefd door beleggers die woningen opkopen om ze tegen torenhoge prijzen te verhuren.
De zelfwoonplicht zou gelden tot vier jaar na aankoop. Daarna mag de woning worden verhuurd. Op de regeling zijn een paar uitzonderingen. Zo mag een huis wel worden verhuurd aan directe familieleden (ouders, kinderen, broers, zussen) of tijdelijk worden verhuurd, bijvoorbeeld tijdens een verblijf in het buitenland. Ook woningen die onlosmakelijk horen bij een bedrijfsruimte, kantoor of winkel, mogen worden verhuurd.
In Amsterdam is op dit moment 30 procent van de woningen in handen van particuliere beleggers. Alle grote steden zijn bezig met plannen voor een opkoopbescherming. Daardoor wordt het in bepaalde wijken verboden voor beleggers om goedkope en middeldure woningen op te kopen. 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search