skip to Main Content

AFM waarschuwt voor toename online fraude

'Wij zijn voortdurend bezig om frauduleuze praktijken te bestrijden. Dit zijn lastige trajecten, ook omdat veel oplichters vanuit het buitenland actief zijn. Naast het aanpakken van deze partijen waarschuwen wij ook consumenten. Door de toename van het aantal signalen lanceert de AFM de campagne checkjeaanbieder.nl. Hiermee willen wij consumenten bewuster maken van de geraffineerde werkwijze van dit soort partijen, zodat zij weten hoe ze zichzelf hiertegen kunnen beschermen en schade kunnen voorkomen.'
In het eerste kwartaal van 2024 ging ruim 20 procent van de meldingen en vragen die bij de AFM binnenkwamen over fraude en oplichting. Er bestaan veel vormen van oplichting waarmee consumenten geld kwijtraken. Zo is er vaak sprake van beleggingsfraude waarbij mensen met (telefonische) aanbiedingen worden verleid om geld te investeren. Er zijn nepadvertenties met BN’ers die zogenaamd beleggingsadvies geven waarmee je snel rijk kunt worden. De laatste tijd krijgt Meldpunt Financiële Markten ook veel signalen over nieuwe werkwijzen van de oplichters. Zoals oplichting via datingapps maar ook fraudeurs die zich zelfs voordoen als helpende AFM’ers en slachtoffers nog een keer oplichten.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search