skip to Main Content

AFM onderzoekt link hypotheekbedrag en betalingsachterstand

In de datastudie ‘Maximaal lenen voor de hypotheek?’ analyseert de AFM de samenhang tussen leenbedragen en betalingsachterstanden. Huishoudens die veel lenen in verhouding tot de norm lopen een groter risico op betalingsachterstanden dan overige huishoudens. Dit risico lijkt voor koopstarters iets groter te zijn, blijkt uit de analyse van de meest recente publieke data. 
Nederlandse huishoudens lenen de laatste jaren steeds meer voor de hypotheek ten opzichte van hun inkomen. Een huishouden dat maximaal leent voor de hypotheek heeft nog maar beperkte ruimte om financiële tegenslagen op te vangen. De omstandigheden waren de afgelopen jaren relatief gunstig, met sterk stijgende huizenprijzen en lage rente. Koopstarters die recent een maximale hypotheek hebben afgesloten worden, door de huidige economische situatie, geconfronteerd met aanzienlijk minder budgettaire ruimte, aldus de AFM.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search