skip to Main Content

ACM wil tweedeling in zorg voorkomen

Mensen die makkelijk van zorgverzekeraar overstappen, meestal via vergelijkingssites, verschillen van mensen die dat niet doen. Ze zijn vaker jong, hoogopgeleid en gezond en denken minder zorg nodig te hebben. Hun zorgverzekering kiezen ze meestal uit op prijs. Volgens de ACM schuilt daar een gevaar in. “Deze ontwikkeling zou ertoe kunnen leiden dat zorgverzekeraars en prijsvergelijkers zich meer gaan richten op deze groep mensen”, zegt een woordvoerder. “Dan loop je de kans dat andere doelgroepen zich niet thuis voelen bij die sites, er geen gebruik van maken en daardoor niet zo snel een overstap maken.”
Dat zorgt voor een tweedeling tussen mensen die overstappen en mensen die niet overstappen en dat is volgens de toezichthouder slecht voor de solidariteit in het zorgsysteem. De ACM roept vergelijkingssites en zorgverzekeraars op hun informatie voor iedereen aantrekkelijk en bruikbaar te maken. “Dat kunnen ze doen door niet alleen vergelijkingen op prijs mogelijk te maken, maar ook op het type zorg dat vergoed wordt, het serviceniveau en de ziekenhuizen waar verzekerden terechtkunnen.” 

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search