skip to Main Content

70 procent ondernemers kampt met personeelstekort

Het tekort aan geschikt personeel leidt ertoe dat ondernemers verschillende maatregelen nemen. De meest genoemde oplossingen zijn daarbij verbeterde arbeidsvoorwaarden (34 procent) en meer automatisering (25 procent). Voor het verhogen van de productiviteit kiezen ondernemers voornamelijk voor investeringen in nieuwe technologie (36 procent), meer efficiënte werkprocessen (35 procent) en optimalisatie van faciliteiten (24 procent). Een klein deel van de bedrijven overweegt vanwege arbeidsmarktkrapte een deel van de activiteiten te verplaatsen naar het buitenland – voornamelijk in de ICT-sector (10 procent) en de industrie (5 procent).
Het ondernemersvertrouwen is opnieuw iets minder negatief en komt aan het begin van het tweede kwartaal van 2024 uit op -6. Vooral in de autohandel en -reparatie en in het vervoer en opslag verbeterde het sentiment. Wel betekent deze meest recente vertrouwenspeiling dat het sentiment onder ondernemers sinds januari 2022 onverminderd negatief is.

 

De Geldwinkel Kennemerland

De Geldwinkel Kennemerland is sinds 1998 een begrip in Haarlem en omstreken en de Haarlemmermeer. Wij zijn een persoonlijk advieskantoor voor uw hypotheek en verzekeringen. Als klant zult u onze professionele, maar ongedwongen en persoonlijke sfeer binnen ons kantoor als de juiste keuze ervaren.

Contact gegevens

Tel: +31 (0) 23 5411154
E-mail: info@geldwinkel.nl
Adres: Kleverparkweg 5
2023CA Haarlem

Copyright © Let's build IT 2019

Back To Top
×Close search
Search