Brand en stormschade, wateroverlast door smeltwater, inbrekers en baldadige feestgangers, uw bedrijfspand kan door allerlei oorzaken schade oplopen. Kleine schades kunt u misschien wel zelf betalen, maar bij een grote schade door bijvoorbeeld brand is dat niet mogelijk. Een gebouwenverzekering is dan ook een absolute must.

Waarvoor bent u verzekerd?

Een gebouwenverzekering vergoedt schade aan uw bedrijfspand. U kunt zelf kiezen hoe uitgebreid u zich verzekert. Denk bijvoorbeeld aan schade door:

Glasschade

Bij de meeste verzekeraars kunt u ook het glas in uw bedrijfspand verzekeren. Heeft uw bedrijfspand bijzonder glas zoals glas in lood of gebogen glas dan kunt u dat apart verzekeren of tegen een extra premie opnemen in de gebouwenverzekering.

Aanvullende dekkingen

Als uw pand schade oploopt heeft u vaak te maken met bijkomende kosten. Die kunt u aanvullend meeverzekeren. Denk bijvoorbeeld aan:

Garantie

U kunt een garantie tegen onderverzekering krijgen. U weet dan zeker dat uw schadevergoeding altijd voldoende is.

Leegstand

Heeft u een bedrijfspand dat momenteel leeg staat? Let dan goed op de verzekering. Er kan namelijk een beperktere dekking van toepassing zijn dan toen het pand nog in gebruik was, terwijl de schadekans bij een leegstaand kantoorpand groter is.

De premie

De premie van uw gebouwenverzekering hangt onder meer af van: